Na farmářské trhy do Prazdroje

08.06.

Třikrát letos Plzeňské farmářské trhy netradičně zavítají na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj – v sobotu 13. června, 22. srpna a 19. září od 8 do 13 hodin.  Farmářské produkty a potraviny lokálního původu nabídnou návštěvníkům osvědčení prodejci zeleniny, mléčných výrobků, masa, uzenin či křupavého pečiva. Seznam prodejců najdete na www.plzensketrhy.cz.

Trhy doplní workshopy kuchařů z Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Naživo předvedou vaření z farmářských produktů. Recepty budou poskládané ze surovin, které se budou v daný den na farmářských trzích prodávat. Vaření si budete moci na místě vyzkoušet pod jejich dohledem i vy v plně vybavených mobilních kuchyních. Vaření jednotlivých receptů začíná v 10:00, v 11:00 a ve 12:00.

13. června bude kuchařské umění předvádět Martin Jiskra, který po vyučení začínal v hotelech Alcron a Forum v Praze. V roce 1990 odjel získávat nové zkušenosti do zahraničí. Čtyři roky pracoval v Rakousku. Poté na rok působil v New Yorku. V roce1995 přijal nabídku firmy Nipon Dhoro Khodan a rok strávil v Japonsku. V roce 1996 se na dva roky vrátil do USA. Tentokrát do města Denver ve státě Colorado, kde pracoval ve francouzské restauraci Paul Bocuse – Papillion. Tato restaurace byla vyhlášená nejlepší restaurací ve státě Colorado pro rok 1997. Na krátkou dobu přerušil působení v Praze a pracoval na vyžádání u Yashim hsal hal Shamiin člena královské rodiny v Kuwaitu. Pak pokračoval jako executive chef v hotelu Corinthia Towers. V roce 2006 odjel pracovat do Anglie v restauraci Northcote Manor – two Michelin stars hotel and restaurant. Pak přijal nabídku na spolupráci při řízení gastronomického úseku v hotelu Aquapalace Hotel v Čestlicích. Nyní pracuje v restauraci Chagalls v Praze a od roku 2013 je manažerem Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky.

Partnerem akce je Czech Specials.